25. lokakuuta 2013

ARTLEAK VAI POP?


Ajattelin hiukan kirjoitella tulevasta ajankohtaisesta aiheesta riippumatta siitä ketä kiinnostaa ja ketä ei. Asia on kuitenkin mulle tärkeä ja niistähän mä kirjoittelen ja postailen. Eli kyseessä olisi tuleva Gagan uusi tuotanto ARTPOP. Mitä olenkaan odottanut niin kauan ja hartaasti kuin uutta musiikkia tältä äitimonsterilta. Ei enää pitkä aika siihen, kun pääsee taas jonottamaan varhain aamulla kaupan eteen ja intona siitä, että pian mun kädessä on aito uusi Gagan albumi. Aina tää uuden musiikin odottaminen on jotenkin niin jännittävää. Gaga osaa vihjailla tulevasta ja vähän kiusotella meitä kivasti. Jännitystä on ylläpidettävä vihjailevilla kuvilla esim. instagrammissa ja facebookissa. Pieniä pätkiä ja erinlaisia videoita saadaan maistiaisiksi aina ennen virallisia julkaisuja. Mutta nyt ei olla säästytty ongelmitta ennen koko albumin julkaisua. 

Ensimmäinen single julkaistiin ihan normaalisti ja odotukset palkittiin vihdoin. Huvittavaa että juuri mun piti tyytyä ensimmäisellä kuuntelukerrallani kannettavan tietokoneen kaiuttimiin ja korvakuulokkeisiin. Kuitenkin piakkoin sen jälkeen Gaga esiintyi iTunes festareilla ja sai avata koko tapahtuman. Äitimonsteri oli päättänyt esittää meille hurjan määrän uusia biisejä kuultavaksi live versioina. Tällainen järjestely oli suorastaan huikeaa. Oli mahtavaa kuulla suorana lähetyksenä uusia biisejä livenä. Puolet biiseistä jäi siis kuulematta ja oikeastaan kaikki audio versiona. 

Aura kappaleen demo sattui jotenkin leviämään nettiin jo heti Applausen aikaan, mutta sen osasi vielä demona siedättää paremmin. Demothan yleensä suuresti eroavat oikeista versioista. Se kuitenkin aintoi suuren kuvan tulevasta ja hiukan ärsyttää tämänkaltaiset vuodot. 



Nyt perjantaina saadaan pieni spippet maistiainen uudesta Venus kappaleesta joka virallisesti julkaistaan maanantaina. Venuksesta piti alunperin tulla ARTPOPIN seuraava sinkku ja siitä on kuvattu videokin valmiiksi julkaisua ja sinkkua varten. Kuitenkin saimme lisää uutta materiaalia ennen Venuksen julkaisua tuossa pari päivää sitten. Do What U Want levisi kuunteluun ja biisistä päätettiinkin tehdä albumin toinen single. Kyseinen biisi on jo maailmanlaajuisesti ladattavissa ja kuunneltavissa mm. spotifyssa. Kuitenkin Venus julkaistaan normaalisti videon kanssa, mutta kolmatta sinkkua siitä ei tehdä laisinkaan näin nopeasti. 

Toissapäivänä suuri fanisivusto Littlemonsters kirjoitti näin.

''#ARTPOP will be released in Japan on November 6, and Germany, Austria, Switzerland, Finland, New Zealand, Australia on November 8. Worldwide on November 11. Are you READY?''
Tämän mukaan siis ARTPOP saapuisi suomeen jo 8.11 ennen maailmanlaajuista 11.11 julkaisupäivää. Tämähän olisi supersiistiä, mutten ole vielä saanut tietooni tuon uutisen luotettavuutta ja virallista lähdettä. Littlemonsters sivusto on kuitenkin luotettava ja täynnä suuria faneja ympäri maailmaa. 

Mutta asian ytimenä tässä oli ennenkaikkea se, että miten paljon ollaan saatu nähdä, kuulla ja tietää ennen koko albumin julkaisua. Vaikeaa kuvitella että ollaan jo nyt näinkin tietoisia tulevasta. Onneksi kuitenkin kokonaisuus jää vielä arvaukseksi ja oikeat versiot itse levyllä.  

Vaikkakin ARTPOPIN aika on alkanut hieman näinkin sotkuisesti, on musta sairaan upeeta kohta saada tämä omiin käsiin ja kuunnella biisejä taukoamatta. Uusi albumi tulee sisältämään jotain aivan erinlaista Gagaa. Born This Way albumin jälkeen on hyvin vaikea lähteä arvostelemaan tulevaa, mutta ennakkoon levyn antimet ovat kuullostaneet uskomattoman hyvältä. Eikä mene kauaa, kun saadaan olla taas ostamassa lippuja tulevan kiertueen suomen keikoille. Kyllähän Gagan uusi kiertueshow suomeen tullaan saamaan sehän on selvä juttu.

Mielessäni on käynyt myös tänään, että miten tuun juhlistamaan uutta albumia. Tietenkin olisi mahtavaa kerätä gagafaneja kasaan vaikka pääkaupunkiseudulla, mutta tällaista ei olla varmastikkaan järjestämässä. Mulla kun ei aika ja idea riitä tuollaisten toteuttamiseen. Joku kiva baari saisi kyllä pienesti vihjata Gaga painotteisesta illasta. Jos ei julkaisuksi saada mitään järjestettyä niin myöhemmin tietenkin jonkinlaista kokoontumista olisi mahtava saada aikaiseksi. We could belong together ARTPOP! 

Onko täällä muita innokkaita faneja ottamassa vastaan uutta levyä? Entä kiinnostaisiko sua tällainen kokoontumisen tyyppinen tapahtuma muiden fanien kesken? Kohta se odotus palkitaan kertalaakisesti ja laitetaan biisit soimaan täysille!!!  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän!