15. toukokuuta 2013

EUROVISION 2013 WE ARE ONE



Rikotaan tämä hiljaisuus täällä nyt siis alkaviin kisoihin. Tänään pärähti taas käyntiin pitkään odotetut euroviisut vuosimallia 2013. Mun kiinnostus euroviisuja kohtaan alkoi tietysti silloin kun viisut järjesti kreikka vuonna 2006. Silloin meitä edusti Lordi joka vei voiton suomelle huippupisteillä. Sen jälkeen joka vuosi nämä kisat on ollut mulle suuri kohokohta ja aina niitä vaan jaksaa venailla innoissaan.

En yleensä kuuntele edustajien biisejä ennen kisoja, mutta nyt tein pienen poikkeuksen. Kuuntelin kaikki biisit läpi ennen kisoja ja osasin hiukan varautua tulevaan. Silloin en saanut biiseistä oikein mitään irti ja omia suosikkeja oli vaikea löytää. Kummallisesti kuitenkin ensimmäisen semifinaalin katselun jälkeen niitä löytyikin. 



No minkälaisen fiiliksen tämä ensimmäinen semifinaali jätti? Avausnumero oli kerrassaan upea. Lapsikuoro laulaessa Euphoriaa ja Loreenin saapuessa paikalle punaisessa puvussa. Erittäin vaikuttavaa. Ennen kisojahan jaksoin toljottaa siitä, että tänä vuonna ruotsi ei meinaa järjestää mitään räjäyttävän isoja kisoja, kuten viimevuosina ovat olleet. Kisat järjestetään malmössä ja ei niin isolla areenalla joka näkyy myös telkkarissa verrattuna edellisiin. Oikeastaan ihan hyvä, että kerrankin tällaiset hillitymmät kisat. Lavarakennelma on ollu mulle myös hyvin tärkeetä viisujen järjestämisessä. Tällä kertaa hieman pienemmän hillittyä, mutta samlla sopivaa näyttävää. Hienosti paikalla oleville katsojille jaettiin rannekkeet jotka vaihtavat väriä areenan valaistuksen mukaan. 

Mutta ettei tämä mene liikaa lörpöttelyksi, niin mennäänkös suoraan asiaan. Eli laitan tähän nyt ne mun ensimmäiset ehdottomat suosikit parhaassa järjestyksessä. Listahan tietysti muuttuu toisen semifinaalin jälkeen. 

1. Tanska


2. Ukraina


3. Belgia


4. Irlanti


5. Viro


Listahan siis tulee muuttumaan varmasti paljon kunhan ollaan saatu kaikki finalistit kasaan. Tanskan biisi kyllä sytytti niin paljon ihmeellisesti, että kuvittelen sen jo voittavan koko kisat. Onko täällä euroviisuja seuraavia? Taikka löytyikö minun suosikeista myös samoja kuin teillä?


2 kommenttia:

  1. mitäs mieltä petu on meidän kristasta? ;) mä ainakin oon in the #teamdingdong

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon toki Kristalle onnea ja menestystä kisassa, mutta muhun ei iske kappale euroviisuissa eikä ylipäätään muutenkaan :(

      Poista

Kirjoita tähän!